Regie

Koorregie en coaching
Als koorcoach help ik koren met hun performance en uitstraling. Met soms kleine middelen werken we toe naar een betere uitstraling en opstellingen en dat komt vaak de klank ook ten goede. Ik vind het fijn om aan te sluiten bij de wensen en identiteit van het koor waarmee ik werk. Less is more. 

Workshop podiumpresentatie 
De titel zegt het al: in deze workshop werken we aan de podiumpresentatie van het koor of
de vocal group. 
Podiumpresentatie uit zich op verschillende manieren. Zo kunnen we toewerken naar een presentatie voor een avondvullend programma. Dan wordt het dus echt regie. 
Ook kunnen we werken aan bepaalde thema’s die onder podiumpresentatie vallen.
Bijvoorbeeld:

  • Expressie en tekstbehandeling
  • Podiumbewustzijn
  • Werken met verschillende opstellingen
  • Muziek kracht bij laten zetten door bewegingen
  • Wanneer en hoe je het publiek kunt raken

Mijn manier van werken:  
Op aanvraag of vanuit gekozen nummers.
Soms heb je als koor al een helder idee wat je wilt. Bijvoorbeeld werken met opstellingen en bewegingen. Als je dat nog niet goed weet, kun je ook kiezen voor een (aantal) nummer(s) waarmee we gaan werken.
Ik zal dan oefeningen met het koor doen die later in de regie weer naar voren komen. Zodat een oefening ook beklijft en zijn waarde behoudt.
Ik sta graag voor een groep, maak makkelijk contact en ben een enthousiasteling die over het algemeen goed aanvoelt wat een groep nodig heeft.
Ik heb respect voor de (on)mogelijkheden van een koor en zal je nooit pushen iets te doen waar je je niet prettig bij voelt, wel hou ik van uitdaging!

Koorregie voor optredens
Wanneer je als koor naar een optreden toe werkt, kan het helpen een regisseur in te huren die vanaf een helicopterview naar het koor kijkt.
Het regisseren voor een optreden kan variëren van een aantal workshops tot het volledig regisseren van een voorstelling.
Een aantal keren regisseren kan gezien worden als meerdere workshops, die in de vorige alinea beschreven zijn.
Bij de regie van een volledige voorstelling zal ik ook kijken naar de mogelijkheden van licht en eventueel decor en volgorde van nummers, zodat er een programma van a-z staat.


Al een aantal jaren geef ik koren een make-over bij de Limburgse Koordagen, waar we in 3 uur als een gek aan het werk gaan en ik koren veel tips en tools geef met betrekking tot uitstraling en performance.
In 2018 heb ik de voorstelling “Schaap zonder jasje” van Be Sharp met veel plezier geregisseerd. 
Meerdere koren in de buurt van Amersfoort heb ik geholpen met het toewerken naar bijvoorbeeld een concert, onder andere Sister Vocal Group en theaterkoor Prove-it.

 

In de Oranjerie in Roermond werden koren gecoacht tijdens de Limburgse Koordagen. Dat gebeurt tijdens een Koor Make-over.