Achter het doek

Als koorcoach help ik koren met hun performance en uitstraling. Met soms kleine middelen werken we toe naar een betere uitstraling en opstellingen en dat komt vaak de klank ook ten goede. Ik vind het fijn om aan te sluiten bij de wensen en identiteit van het koor waarmee ik werk. Less is more. 
Al een aantal jaren geef ik koren een make-over bij de Limburgse Koordagen, waar we in 3 uur als een gek aan het werk gaan en ik koren veel tips en tools geef met betrekking tot uitstraling en performance.

Ook werk ik als regisseur voor koren. Het eerste koor wat mij vroeg wat Kerst aan de Eem, dit heb ik 3 jaar gedaan. In 2018 heb ik de voorstelling “Schaap zonder jasje” van Be Sharp met veel plezier geregisseerd. 
Meerdere koren in de buurt van Amersfoort heb ik geholpen met het toewerken naar bijvoorbeeld een concert, onder andere Sister Vocal Group en theaterkoor Prove-it.

Als muziektherapeut zet ik de coachende vaardigheden ook in. Ik werk graag met kinderen,  en geef dan speltherapie. Ook heb ik  muziektherapie aan ouderen gegeven. 

Als docent ben ik een coach voor de studenten van  MBO Amersfoort.  Ik geef daar dramalessen en ik leid studenten op die in de praktijk hun opleiding tot Pedagogisch Werker volgen.  Coaching on the job dus.

In de Oranjerie in Roermond werden koren gecoacht tijdens de Limburgse Koordagen. Dat gebeurt tijdens een Koor Make-over.