Op het podium

Op mijn achtste zong ik al mijn eerste solo in een overvolle kerk in het Groningse dorpje Stedum. Muziek is altijd al belangrijk geweest in mijn leven.

Sinds 2008 ben ik theater gaan maken. In Tejaterthuis liggen mijn roots wat dat betreft, daar maakte ik met een groep vrienden mijn eerste voorstelling.

Na het halen van mijn diploma bij De Acteursschool in Amsterdam,  richtte ik in 2012 samen met Niké Mulder en Charlotte Kuyvenhoven theatergroep  De Wolven op.  We spelen elke zomer op festivals.

Ik heb maak  solo voorstellingen. In mijn solo voorstellingen kan ik mijn eigen verhaal, liedjes, humor en kijk op het leven kwijt.

Samen met Piet Kunenborg, mijn man, maak en schrijf ik liedjes. Nederlandstalige liedjes om te huilen, maar vaker om te lachen. We zijn te vinden op kleine festivals. Ooit is het ontstaan doordat we protest songs maakten voor De War.  Een creatieve broedplaats in Amersfoort die van zijn plaats moest.  Op youtube staan onze liedjes, ook heb ik een soundcloud account waar je mijn solo onze gezamenlijke liedjes kunt horen.


Quotes van mensen waarmee ik heb gewerkt:

Tineke Schouten: “Marijke Meems is een energieke en optimistische meid, gaat doelgericht te werk en is zeer zeker talentvol in haar optreden. Steun jong talent, steun de toekomst, steun Marijke Meems.”

Jetty Mathurin:“Enthousiast reist Marijke door het land om te kijken en te leren van andere en oudere collega’s. Geen afstand is haar te ver om haar doel in het theater te bereiken. Dat noem ik passie! En dat heeft ze in overvloed.”

Organisatieadviesbureau Dekker & van Kalleveen: “Wij herkennen en erkennen het talent van Marijke Meems. Daarom is Marijke verkozen voor het gratis coachingstraject dat tijdvooreencoach.nl jaarlijks aan een kandidaat aanbiedt. Tijdvooreencoach.nl houdt zich naast coaching van executives, bezig met het coachen van jong toptalent.”


Reacties op IK BLIJF LIEVER ZWEMMEN DAN DAT IK EEN KEUZE MAAK

  • Eva van der Weerd | recensie 26 februari 2015 | Meems zegt zelf dat haar voorstelling niet in een hokje te stoppen valt. Het heeft van alles wat: van kleinkunst, van cabaret, van toneel, en de vrolijke x-factor van Meems zelf. Er wordt gelachen, soms moet je een brok wegslikken en je wordt aan het denken gezet over je eigen keuzes en voorkeuren. Misschien kon Meems gewoon niet kiezen wat voor soort voorstelling ze wilde maken. Dan is haar onvermogen om te kiezen dus niet haar probleem, maar juist haar kracht.
  • Guido de Wijs | 29 sept 2014 | Facebook Dit doe ik bijna nooit, reclame maken, maar sommige talenten uit/in Amersfoort (Patrick Nederkoorn; Stephanie Louwrier) verdienen het ten volle. Neem nou kleinkunstenares Marijke Meems. Zij gaat met haar nieuwe soloprogramma ‘Ik blijf liever zwemmen’ in premiere op 2 oktober in het meest knusse theater van Nederland: Theater De Lieve Vrouw. Gaat dat zien!
  • Ad Dijkstra | 3 okt 2014 | Twitter Vanonder moeder’s vleugel blijkt speels kindergepingel inspiratie voor prachtig lied over wolwassen pijn.
  • Anne Yedema | 3 okt 2014 | Twitter Heel cool. Marijke Meems @blijemarijke @BIJVRIJDAG. Smaakt zeker naar meer. Upcoming talent in theaterland. En prachtige liedjes!